Mijn vader - de dader


WAARSCHUWING: Onderstaande tekst kan als schokkend worden ervaren.

Als u wilt kunt na het lezen van deze pagina, reageren in het gastenboek.

Berichtjes worden zeker gelezen, en zeer op prijs gesteld.


Ik ga hier vertellen wat voor man mijn vader is.

MIJN VADER -  DE DADER


Mijn vader ging als jongetje van 12 in de bouw werken, dat was normaal in die tijd. Enkele jaren later viel zijn vader, die ook in de bouw werkte van de steiger en overleed ter plekke. Hij bleef achter met zijn moeder en zusje.


Hij tiraniseerde zijn zusje, hij had haar wel eens onder stroom gezet, om maar een voorbeeld te geven.

Haar jeugd is getraumatiseerd door hem.


Hij had een luchtbuks waarmee hij op eenden en duiven schoot.

Op zijn 20ste trouwde hij met mijn moeder. Ze kregen samen vier dochters.


Hij was een sterke, handige en behulpzame man voor de buitenwereld. Fotograferen was een grote hobby geworden. Hij bouwde zelfs een doka (donkere kamer) in de gang van het huis, waar hij zijn eigen foto's ging ontwikkelen en afdrukken. Er was ook een rood lampje aan de buitenkant, om aan te geven wanneer de deur gesloten moest blijven. Ik was een jaar of vijf toen ik eens perongelijk de deur had open gedaan terwijl het lampje brandde. Ik kreeg enorme klappen, buiten proportie zelfs voor onze begrippen.


Dat lampje betekende helemaal niet altijd dat er foto's afgedrukt werden.

In de doka maakte hij pornografische foto's. In de doka (in de douche, in onze slaapkamer etc.) werden we seksueel misbruikt.

In ons volgende huis werd weer een doka gebouwd, dit keer op zolder.

Hij zette zich in voor de plaatselijke speeltuin vereniging. Waar ik ook ging werken, als oppas. In die tijd zag ik foto's op zolder van mijn (minderjarige) collegea oppas van de speeltuin. Ik denk dat die doka nog altijd bestaat,met daar aan de muur naaktfoto's van mij en mijn zus.


Enige tijd nadat mijn moeder was overleden, ontmoette hij zijn huidige vriendin, via een fiets klupje. Deze vriendin is een paar keer bij mij langs gekomen, omdat ze met wat vragen zat. Ze wilde weten waarom zijn kinderen niet meer bij hem kwamen. En of mijn vader altijd zo grof in de mond was! Ondertussen had ik al jaren geen contact meer met mijn vader.

Deze website had ik toen al gemaakt. Ik heb zijn vriendin de site laten lezen. Omdat vertellen voor mij toen en nu nog steeds erg moeilijk is voor mij. Na een paar keer heb ik haar verzocht niet meer te komen zolang ze een relatie met mijn vader had.


Het maakte bij mij oude littekens open. Zover ik weet hebben ze nu nog steeds een relatie.